Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hogyan lehet használni a teafaolajat a bőrhez

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

A teafaolaj népszerű gyógyszer. Segít számos körülmény kezelésében, és számos előnyt biztosít a bőr számára. A legtöbb ember jól tolerálhatja.

Ez az illóolaj a melaleuca alterifolia nevű fafaj leveleiből származik, amely Ausztráliában növekszik.

Ebben a cikkben a teafaolaj felhasználását, előnyeit és kockázatait fedezzük a bőr számára.

használja a

használati teafaolajat a bőrhöz különféle körülmények között. Ezek egy részét az alábbi szakaszokban fedjük le.

pattanások

annak antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságai miatt a teafaolaj segíthet a pattanások kezelésében.

Az egyik tanulmány eredményei, amelyek 14 pattanásban részt vevő résztvevőt vettek fel, támogatják a teafaolaj használatát a pattanások kezelésére. A résztvevők naponta kétszer az arcát az arcukra alkalmazták. A kutatók a teafaolaj hatékonyságát mérték a pattanások sérüléseinek bármilyen csökkenése alapján.

A vizsgálat kezdetén a 14 résztvevőben 23,7 pattanás volt. A 12 hét végére a csoport teljes lézióinak száma 10,7 -re esett vissza.

A kutatók azt is megállapították, hogy a résztvevők jól tolerálták a teafaolajat. Bár enyhe hámozás és szárazság történt, nem alakult ki súlyos káros hatások.

Ezért az eredmények azt mutatták, hogy a teafaolaj segíthet az enyhe vagy mérsékelt pattanások kezelésében.

zsíros bőr

A teafaolaj szintén hasznos lehet a zsíros bőr. Az egyik tanulmány kiértékelte a teafaolajat tartalmazó fényvédő felhasználását annak meghatározására, hogy csökkenti -e az olajos bőrt a vizsgálati résztvevőkben.

30 napig a résztvevők a teafaolajat tartalmazó fényvédőt alkalmaztak a bőrükre. 30 nap elteltével az arc két területéből legalább 1 az olajosság csökkenését és a pórusméret csökkenését mutatta.

Száraz bőr

A teafa illóolajának felhordása a bőrre segíthet a szárazság enyhítésében. Noha a teafaolajról és a bőr szárazságáról szóló tanulmányok hiányoznak, a gyulladás csökkentése csökkentheti a szárazságot, amely általában irritációval fordul elő.

Viszketés

Gyulladáscsökkentő hatásainak eredményeként a teafaolaj szintén hozzájárulhat a viszkető bőr csökkentéséhez.

Egy tanulmány a dermatológiai kutatás archívumában összehasonlította a cink -oxid és a klobetazon -butirát alkalmazását a teafaolajával a dermatitisben szenvedő embereknél.

Az eredmények azt mutatták, hogy a teafaolaj jobban csökkentette az allergiás dermatitist, mint a többi aktuális szer.

sebgyógyulás

annak antibakteriális tulajdonságai miatt a teafaolaj elősegítheti a sebgyógyulás felgyorsítását. Azon a területen azonban hiányoznak a tanulmányok.

Egy kis vizsgálat, négy résztvevővel, összehasonlította a gyógyulási időket, amikor teafaolajat használnak a Staphylococcus aureus -val fertőzött sebekhez. A kutatók összehasonlították a gyógyulási időt önmagában a hagyományos kezeléssel és a hagyományos kezeléssel, valamint a teafaolajból származó füstökkel.

Az eredmények azt mutatták, hogy a 4 résztvevő közül 3 -ban csökkent a gyógyulási idő a teafaolaj alkalmazásával kezelt sebekben.

Egyéb előnyök

A teafaolaj terpenoidokat tartalmaz, amelyeknek bizonyos előnyei lehetnek a bőrnek. Noha a kutatás nem kiterjedt, a teafaolajnak a bőrnek a következő előnyei lehetnek:

Hogyan kell használni és biztonságot

Soha ne vegyen be szájon át a teafaolajat, mivel a lenyelést eredményezheti. súlyos egészségügyi problémák. Csak a bőrre alkalmazza.

A teafaolaj számos termék összetevője, beleértve a kenőcsöket, a szájvízet, a krémeket és a bőrápolási krémeket. Tiszta illóolajként is kapható. Leggyakrabban 5% -os koncentrációban kapható, de magasabb koncentrációk is rendelkezésre állnak.

Vigyen fel teafaolajat a bőrre, miután hordozó olajjal vagy hidratálóval hígították. A teafaolaj hígítása csökkenti a bőrirritáció kockázatát. Fontos az is, hogy elkerüljük az olajat túl közel a szemhez, mivel a szemnek való kitettség irritációt és bőrpírot okozhat.

A teafaolaj használatához a bőrön keverje össze néhány cseppet hordozóolajjal, és tegye a bőrre pamutgolyóval. Egy másik lehetőség az, hogy néhány csepp teafa illóolajat meleg fürdőbe helyezzünk. Vigyen fel olyan termékeket, amelyek teafaolajat, például krémet tartalmaznak, ahogy a gyártó irányítja.

Teafaolaj online vásárolható, hordozóolajokkal együtt.

mellékhatások és kockázatok

A Nemzeti Kiegészítő és Integrációs Egészségügyi Központ szerint a legtöbb ember elviselheti a teafaolajat tartalmazó termékeket. A mellékhatások azonban lehetségesek.

A mellékhatások nagyobb valószínűséggel fordulnak elő, ha az olajat magasabb koncentrációban használják. Ide tartoznak:

  • Bőr Irritáció
  • Szárazság
  • Flaking
  • kiütés
  • Viszketés

Mint minden terméknél, allergiás reakció is lehetséges. Mielőtt a teafaolajat a bőrön használnánk, a legjobb, ha egy tapasz tesztet végez, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az nem okoz irritációt.

Az illóolajok használatakor mindig vegye figyelembe a kockázatokat, mivel néhányuk káros a gyermekekre, a terhes nőkre és a háziállatokra.

Például egy tanulmány a New England Journal of Medicine -ben a teafaolajhasználat és a nőgyógyászat közötti kapcsolatra vonatkozik.

A tanulmány tartalmaz egy eset felülvizsgálatát, amelyben három, 4, 7 és 10 éves fiút vesznek részt, akiknek normális hormonszintje volt, de megmagyarázhatatlan mellfejlesztés volt.

A fiúk teafát vagy levendulaolajat tartalmazó termékeket használtak. A termékek használatának abbahagyása után a nőgyógyászat mindhárom fiúban megoldódott. Ez a megállapítás önmagában azonban nem tudja megerősíteni a teafaolaj és a nőgyógyászati kapcsolat kapcsolatát.

Összegzés

A teafaolaj felhasználása a bőr számára számos előnyt kínálhat. Például elősegítheti bizonyos bőrbetegségeket, beleértve a pattanásokat, a viszketést és a zsíros bőrt. Elősegítheti a sebgyógyulást is.

Bár a legtöbb ember alacsony koncentrációban tolerálja a teafaolaj kútját, mellékhatásokhoz is vezethet, beleértve a bőrirritációt is.

Ha allergiás reakció jelei alakulnak ki, például kiütés vagy viszketés, akkor azonnal hagyja abba a felhasználást.

A már létező bőrbetegséggel rendelkező embereknek és a terhes vagy szoptató nőknek a teafaolaj használata előtt kell beszélniük egészségügyi szolgáltatóval.

  • Kiegészítő orvoslás/alternatív orvoslás

Az orvosi hírek manapság szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézményekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.